• Blije Bermen stokje overgenomen

    Het zoemt volop in Ermelo in Ermelo. Dat wil het CDA Ermelo graag zo houden. Het zijn onder andere de bijen die je hoort.
    Bijen horen thuis in de natuur omdat ze bijdragen aan de bestuiving van de planten, dat is nodig voor de vruchtzetting van het fruit.
    Samen met ChristenUnie Ermelo heeft CDA Ermelo vorig jaar aandacht in de gemeenteraad gevraagd om meer bermen in Ermelo met bloemenmengsels in te zaaien.
    Om het goede voorbeeld te geven zaaide een paar weken geleden ChristenUnie Ermelo in samenwerking met het Natuur en Milieu Platform Ermelo een berm in langs het Klompad Pelserpad. Daarbij deed men een de oproep dat een andere partij het stokje overneemt om ook een Blije Berm te maken door het in te zaaien met een bloemenmengsel. Dat heeft het CDA Ermelo gedaan. Afgelopen dinsdagavond heeft de partij een stuk berm ingezaaid in de bocht van de Nijkerkerweg ter hoogte van de Telgterbuurtweg. Het CDA Ermelo gaat nu het stokje overdragen aan de volgende partij in de gemeenteraad die blije bermen belangrijk vindt.