• Bouwplannen terrein De Driesprong in een stroomversnelling

  Geweldig nieuws voor woningzoekend Ermelo. De ontwikkelingen voor duurzame (!) huisvesting voor jongeren, jonge gezinnen en ouderen zijn in volle gang en in een stroomversnelling gekomen. Het bestemmingsplan, nog maar kortgeleden in oktober 2017 vastgesteld, is al omgezet in een bouwplan.

  Bemog de eigenaar van het Driesprongterrein heeft een aanbod gedaan wat volgens CDA wethouder Jan van den Bosch zo aantrekkelijk is, dat hierdoor ook het gemeentelijk en particuliere gedeelte van het plan door Bemog ontwikkeld wordt. Bijkomend voordeel: het oude pannenfabriekje wordt opgeknapt.

  Het nieuwe bouwplan is duurzaam, (gasloos en energieneutraal) en zorgt voor behoud van het dorpse karakter. Er zijn afspraken gemaakt met Uwoon over 24 huurhuizen, waarvan de helft mantelzorgwoning met daarnaast nog eens 12 grondgebonden huurhuizen. Door deze ontwikkeling is het mogelijk om het bouwplan van zo’n 70 woningen op korte termijn op te starten en kunnen de eerste woning eind 2018 worden opgeleverd.

  CDA Ermelo is heel blij met deze ontwikkelingen het biedt kansen voor jonge woningzoekende, gezinnen, maar ook ouderen met mantelzorger(s) die dicht bij elkaar willen wonen.

  Wonen en bouwen in Ermelo is van groot belang voor de gemeente. Met de driesprong zetten we een schitterende stap naar een toekomstbestendig, vitaal en ‘groen’ Ermelo. CDA WONEN IN ERMELO.

  Raadslid Corry Mosterd

  Woordvoerder Wonen en Zorg