• Echt luisteren

  Om de drie weken ga ik op bedrijfs-bezoek bij een ondernemer in Ermelo. Dan praat ik met hem of haar over het bedrijf en alles wat daar maar enigszins bij hoort. Ik merk dat bedrijven het enorm waarderen als je gewoon langskomt. Interesse in het bedrijf, de ligging, parkeren, werknemers, branche, duurzaamheid, interactie met andere bedrijven, de relatie met de gemeente; noem maar op en het komt voorbij.

  Eigenlijk vind ik het soms wel een beetje veel die bezoeken. Het legt een behoorlijke druk op mijn agenda die al overvol is. Maar iedere keer als ik geweest ben, merk ik hoe ontzettend goed het is om hier tijd voor te maken en dat doe ik dan ook trouw.

  Waarom is het zo goed? Omdat ik er echt de tijd voor neem om te luisteren naar hun situatie, hun verhaal, hun bedrijfssuccessen, hun ontwikkelingen en uitdagingen. Dus niet even een rondje, goh wat leuk, fotootje voor Facebook en weer wegwezen. Nee er is écht ruimte voor een goed gesprek, dat over het algemeen van hoge kwaliteit is.

  Kan ik altijd aan alle vragen tegemoet komen? Nee, natuurlijk niet. Maar alles komt wèl op tafel en wordt besproken. En dat wordt enorm gewaardeerd.

  Het thema van dit nummer is ‘in gesprek met onze inwoners’. Met het oog op het verkiezingsprogramma, maar ook als grondhouding van een partij die naar de samenleving wil luisteren (overigens wel vanuit haar eigen vaste waarden).

  Belangrijk om bij dit luisteren onze ondernemers niet te vergeten. Het MKB is de motor van onze economie, onze ondernemers zijn betrokken inwoners van Ermelo met over het algemeen een groot hart voor ons dorp en de mensen die er in wonen.

  Dus toch maar blijven inplannen iedere drie weken.

  Esther Heutink-Wenderich, wethouder