• Partijen slaan handen ineen voor thuiswonende ouderen

  Praktijkverpleegkundige Hannie Olthuis en Dick te Brake van het CDA Ermelo hebben de handen ineengeslagen om thuiswonende ouderen een hart onder de riem te steken. Veel ouderen die in woon- of zorgcentra wonen ontvangen kaarten of leuke presentjes vanuit verschillende initiatieven, maar thuiswonende ouderen worden vaak over het hoofd gezien. Als gevolg van corona en de maatregelen is het lastiger om bezoek te ontvangen.

  Het bezoek aan deze mensen thuis is vaak hard teruggelopen het afgelopen jaar. Soms is de wijkverpleegkundige de enige die op bezoek komt. Om die reden hebben Hannie Olthuis en Dick te Brake het initiatief genomen om 360 plantenbakjes te bezorgen bij thuiswonende ouderen. In samenwerking met wijkverpleegkundigen en de praktijkondersteuners van de plaatselijk huisartsen in Ermelo worden de bloembakjes thuisbezorgd. Samen met Stoffel Willem Verploeg van het bestuur van CDA Ermelo, heeft Florado de bloemen verzorgd. Deze bloemen zijn voor een deel gesponsord door deze bloemist en deels door het Diaconaal Platform waarin de ermelose kerken samenwerken, de Gereformeerde Gemeente, Rooms Katholieke Geloofsgemeenschap, Christelijke Gereformeerde Kerk, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Kerk. Stoffel Willem Verploeg heeft er zorg voor gedragen, samen met de leerlingen van de Goede Herderschool uit Horst, om bij elk bloembakje een prachtige tekening te maken.

  Hannie Olthuis: “Het is goed om in deze tijd naar elkaar te blijven omzien. Denk in deze dagen goed om uw buurman of buurvrouw of dat familielid dat minder mensen ziet”. Dick te Brake vult aan: “Prachtig om te zien dat zoveel partijen samenwerken om 360 ouderen een hart onder de riem te steken. Zeker in deze tijd is het belangrijk om oog te blijven houden voor elkaar”.

  Uit de reacties van de ouderen, die een bloembakje hebben gekregen, bleek wel dat de geste van dit mooie stukje samenwerken in goede aarde viel.

  Het CDA Ermelo is de medeorganiserende partijen in deze heel erkentelijk voor de deelname en de inzet die iedereen heeft gedaan.

  Een actie om zondermeer, op welke manier dan ook, te herhalen en zo iedereen in ons dorp erbij te betrekken.

  Mede namens Stoffel Willem Verploeg,

  Dick te Brake.